POMOČ IN PODPORA
pomoc@chic.si
0Item(s)

Nemate artikala u vašoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

Opći uvjeti poslovanja online trgovine chic.com.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP), Zakonom o obveznim odnosima (OZ) i međunarodnim kodeksima e-poslovanja.

Osobna iskaznica:

 

Naziv: UBIKVIT svetovanje in spletne storitve, d.o.o.

Naslov: Rocenska 5, 1000 Ljubljana

E-mail: info@chic.si

Identifikacijski broj za PDV: SI57862249

Matični br.: 6110428000

Osnovni kapital: 7.500,00 EUR

Naziv banka i broj poslovnog računa: HR6123800061141000269, Istarska kreditna banka Umag d.d.

Br. upisa i registracijski organ: Srg 2012/5961, Okružni sud u Mariboru

 

DOSTUPNOST INFORMACIJA

 

Pružatelj usluga se obvezuje kupcu uvijek pružiti sljedeće informacije:

 

 • korporativni inditet
 • kontaktne podatke (e-mail),
 • bitne karakteristike proizvoda,
 • isporučivost proizvoda,
 • uvjete dostave proizvoda i izvršenje usluge,
 • sve cijene će biti jasno i nedvosmisleno određene, iz njih će biti vidljivo dali uključuju porez, troškove prijevoza i usluga,
 • rokvaljanosti ponude,
 • rok u kojem je moguće odustati od ugovora,
 • objašnjen postupak žalbe.

 

CIJENE PROIZVODA

 

Sve navedene cijene proizvoda su izražene u hrvatskim kunama (kn) i uključuju PDV. Zadržavamo pravo promjene cijena, osim ako nije drugačije navedeno (npr. akcije i posebni popusti). Cijene su važeće u vrijeme slanja narudžbe i imaju unaprijed određen rok valjanosti.

Cijene vrijede samo za kupnju putem online trgovine chic.si, a proizvodi su dostupni do isteka zaliha. Cijene su važeće u vrijeme narudžbe kupca.

Kupoprodajni ugovor između dobavljača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu. Kliknite na gumb "Završetak kupnje" (kupac dobiva e-mail o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka nadalje, sve cijene i ostali uvjeti prodaje su fiksni i vrijede kako za ponuditelja tako i za kupca.

Pružat ćemo najažurnije i točne podatke, međutim u pojedinim situacijama je mogće da podatak o cijeni nije točan. U tom ili u slučaju da se cijena nekog proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, kupcima će biti omogućeno odustajanje od kupnje, no ujedno će mu biti ponuđeno i rješenje koje će biti na obostrano zadovoljstvo.

 

Valjanost akcijskih ponuda

 

Rokovi valjanosti bit će navedeni uz akcijsku ponudu.

 

NAČIN I UVJETI PLAĆANJA

Online trgovina chic.si podržava sljedeće načine plaćanja: 

Plaćanje po predračunu i plaćanje pouzećem. 

Naručeni proizvodi bit će poslani dostavnom službom (Pošta Slovenije d.o.o.). Po primitku pošiljke kupac plaća vrijednost paketa u gotovini (vrijednost naručenog proizvoda + poštarina).  

Preuzimanje u Pošti Slovenije d.o.o.:

Nakon gotovinskog plaćanja vrijednosti paketa i poštarine, kupac plaća i proviziju Pošte Slovenije koja iznosi 5 kn za pakete u vrijednosti do 273,22 kn. Za pakete u vrijednosti od 273,22 kn do 4.371,59 kn provizija iznosi 1,83% od vrijednosti paketa, a iznad vrijednosti paketa 4.371,60 kn provizija iznosi 80 kn. Provizija nije uključena u vrijednost paketa.te se plaća posebno dostavljaču.

Ukoliko je u vrijeme dostave kupac odsutan, dostavljač će vam ostaviti obavijest s kojom možete preuzeti pošiljku na lokalnoj pošti.

Preporučujemo da pripremite gotovinu kako biste mogli platiti dostavljaču prilikom preuzimanja paketa.

Ponuditelj izdaje kupcu račun na trajnom mediju, s odvojenim troškovima i prilaže upute kako odustati od kupnje i vratiti kupljene proizvode ukoliko je to potrebno i moguće.

 

DOSTAVA I TROŠKOVI POŠTARINE

Pošiljku ćete primiti u roku 1-8 radnih dana od datuma plaćanja odnosno narudžbe, u slučaju plaćanja pouzećem. Subotom, nedjeljom i praznicima roba se ne otprema. Dostavu robe obavlja dostavna služba (Pošta Slovenije). Troškovi poštarine (ambalaža, pakiranje, isporuka) iznose za 1, 2 i 3 paketa 23 kn.


Prilikom narudžbe iznad 350 kn poštarina je besplatna. Kod plaćanja pouzećem, prilikom preuzimanja naplaćuju se dodatni troškovi kao što je provizija Pošte Slovenije koja iznosi 5 kn za pakete u vrijednosti do 273,22kn, 1,83% od vrijednosti paketa za pakete u vrijednosti od 273,22 kn do 4.371,59 kn , a za pakete iznad vrijednosti od 4.371,60 kn provizija Pošte Slovenije iznosi 80 kn.

Informacije o visini provizije kod plaćanja po predračunu možete dobiti u banci ili pošti gdje vršite uplatu.

 

Oštećenje prilikom transporta

 

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke pregledati njezin sadržaj. U slučaju fizičkog oštećenja pošiljke ili u slučaju da nedostaje sadržaj i na pošiljcisu vidljivi znakovi otvaranja, kupac je dužan cjelokupnu pošiljku (paket, zaštitna ambalaža, proizvodi) reklamirati kod dostavljača (Pošta Slovenije d.o.o.), koji je dužan riješiti reklamaciju o svom trošku ako mu se dokaže odgovornost.

 

Oštećenu pošiljku u nepromijenjenom stanju odnesite na najbližu poštu i ispunite reklamacijski obrazac. Molimo da o oštećenju pošiljke obavijestite i službu za naručivanje.

POVRAT ROBE

 

Otkazivanje narudžbe podliježe općim uvjetima i važećim zakonskim odredbama o povratku robe. Za povrat robe primjenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača (ZZP) koji propisuje da kupac ima pravo otkazati narudžbu u roku od 14 dana od dana primitka robe bez da navede razlog svoje odluke. Smatra se da je poruka pravovremena ako je pošiljka isporučena na vrijeme. Jedini trošak za kupca u vezi s otkazivanjem narudžbe je izravni trošak povrata robe. Kupac mora vratiti robu u roku od trideset dana od dana obavijesti o odustajanju. Rok za povrat robe teče od trenutka zaprimanja obavijesti o otkazivanja narudžbe. Pravo otkazivanja narudžbe je pravo kupca zbog same prirode ugovora - ugovor sklopljen na daljinu. Kupac šalje svoje primjedbe ili komentare na e-mail adresu info@chic.si.

 

Kupac ima pravo na povrat novca u visini kupovne cijene i poštanskih usluga. Jedini trošak koji tereti kupca je trošak povrata robe. Ponuditelj će kupcu vratiti cjelokupni iznos kupovne cijene u najkraćem mogućem roku nakon povrata robe na adresu ponuditelja.

 

Kupac mora vratiti robu nekorištenu, neoštećenu i u istoj količini u kojoj ju je primio, osim ako je roba bila uništena, izgubljena ili se njezina količina smanjila bez odgovornosti kupca. Roba mora biti zapakirana u originalnu ambalažu. Uz paket je potrebno priložiti kopiju računa.

Troškove povrata snosi pošiljatelj osobno, osim ako nije unaprijed drugačije dogovoreno u pisanom obliku. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo. U slučaju dostave na naš trošak, kupcu ćemo zaračunati troškove povrata po važećem cjeniku Pošte Slovenije. Za dodatne troškove nastale zbog radnji izvan uvjeta poslovanja ne odgovaramo.

Prilikom povrata robe kupac mora ispuniti obrazac koji je dostupan na: http://chic.si/obrazec-vracilo-chic.pdf i poslati ga u elektroničkom obliku na e-mail adresu pomoc@chic.si ili u pisanom obliku na adresu Ubikvit d.o.o., Rocenska 5, 1000 Ljubljana.

 

Kupac mora robu vratiti na sljedeću adresu: UBIKVIT d.o.o., Rocenska 5, 1000 Ljubljana.

 

Stvarna greška

Prava koja proizlaze iz stvarne pogreške u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupac može potvrditi samo kod ponuditelja. Kupac mora obavijestiti ponuditelja o pogrešci u pisanom obliku, potrebno ju je detaljno opisati te priložiti kopiju računa. Kupac mora ponuditelju omogućiti da pregleda poizvode.

 

POSTUPAK KUPNJE

Na temelju odabranih proizvoda koji se nalaze u košarici, kupcu se izrađuje račun. Nakon što kupac potvrdi kupovinu, proizvod se otprema te se izdaje račun.


1. Narudžba prihvaćena

 

Nakon predaje narudžbe, kupac dobiva obavijest putem e-maila da je narudžba prihvaćena. Po primitku ove obavijesti, kupac ima mogućnost otkazati narudžbu u roku od jednog sata.

 

Tehnička sredstva za prepoznavanju i ispravljanje pogrešaka prije predaje narudžbe

 

Prije nego što kupac preda narudžbu, ima mogućnost pregleda narudžbe na temelju kojeg je moguće pregledati unesen epodatke prije predaje narudžbe. U slučaju pogrešnog unosa, kupac može napraviti izmjene povratkom na košaricu za kupnju.

 

2. Narudžba potvrđena

 

Ako ponuditelj s razlogom ne odbije predanu narudžbu, nakon što ju pregleda, provjeri dostupnost naručenih proizvoda i potvrdi narudžbu, narudžba ide u daljnju obradu.. Ponuditelj može radi provjere podatka ili kako bi se osigurala točnost isporuke nazvati kupca na njegov kontakt broj telefona. Nakon potvrde narudžbe, ponuditelj obaviještava kupca putem e-maila. Ugovor za kupnju naručenih proizvoda između kupca i ponuditelja je u ovoj fazi neopozivo sklopljen.

 

3. Roba otpremljena

 

Ponuditelj unutar dogovorenog roka priprema robu, otprema ju i o tome obavijesti kupca putem e-maila. Ponuditelj prilikom slanja obavijesti o otpremi pošiljke upoznaje kupca i s politikom vraćanja robe, kome se može obratiti u slučaju kašnjenja u isporuci i kome se obratiti u slučaju pritužbe.

 

KUPOPRODAJNI UGOVOR

Korisniku koji kupi proizvod u online trgovini izdajemo račun u pisanom obliku. Kupoprodajni ugovor u obliku narudžbenice za kupnju pohranjena je u elektroničkom obliku na našem serveru. Kupoprodajni ugovor je sklopljen isključivo na hrvatskom jeziku.

Kupoprodajni ugovor između nas i korisnika (kupac) sklopljen je u trenutku kada mi potvrdimo narudžbu. Od tog trenutka nadalje sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za nas tako i za korisnika (kupca).

 

ODGOVORNOST ZA SADRŽAJE

 

Ponuditelj će nastojati osigurati ažurnost i točnost podataka objavljenih na svojoj internetskoj stranici. Usprkos tome, može se promijeniti rok isporuke ili cijena proizvoda tako da ponuditelj ne uspije ispraviti sve podatke na internetskoj stranici, stoga će kupac u tom slučaju biti obaviješten o izmjenama i ponuditelj će mu omogućiti da odustane od ugovora ili zamijeniti naručenu robu.

Ponuditelj ne odgovara za sadržaj fotografije proizvoda i promotivnih fotografija, kupac ih mora smatrati simboličnim. Fotografije ne osiguravaju karakteristike robe.

Ponuditelj može raskinuti ugovor samo ako se utvrdi očita pogreška u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima. Kao očita greška smatraju se bitne karakteristike proizvoda i sve greške koje se u praksi ili po namjeni stranke smatraju da su presudne te ponuditelj, u slučaju da mu je to poznato, ugovor s takvim sadržajem ne bi sklopio. To uključuje i očite greške u cijeni.

 

PRIGOVORI I SPOROVI

 

Ponuditelj poštuje važeći Zakon o zaštiti potrošača. Prigovor se može poslati putem e-mails: info@chic.si. Nakon prijema prigovora, ponuditelj će što je prije moguće odrediti osobu s kojom se kupac, u slučaju problema, možete povezati putem telefona ili e-maila. Postupak u svezi s prigovorom je povjerljiv.

Ponuditelj i kupac se obvezuje učiniti sve što je u njihovoj moći da moguće sporove riješe mirnim putem.

Ponuditelj zadržava pravo da promjeni uvjete poslovanja u bilo koje vrijeme i na bilo koji način, iz bilo kojeg razloga i bez prethodne najave.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Online trgovina chic.com.hr obvezuje se da će zaštititi tajnost osobnih podataka i privatnosti korisnika online trgovine u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Prikupljeni osobni podaci koristit će se isključivo za pružanje usluga koje nudimo, promotivnih materijala, ponuda, računa i ostale potrebne komunikacije. Poštujemo tajnost osobnih podataka i privatnost korisnika online trgovine, stoga ćemo učiniti sve što je potrebno kako bi ih zaštitili od bilo kakvih nezakonitosti i zlouporabe. Osobni podaci korisnika su jedno od područja kojem posvećujemo najveću brigu i pažnju jer smo svjesni njihove osjetljive prirode.

 

Za potrebe pružanja usluga koje nudimo, skupljamo, vodimo, obrađujemo i pohranjujemo sljedeće podatke korisnika:

 

 • ime i prezime,
 • adresu isporuke,
 • naziv tvrtke odnosno naziv pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba),
 • OIB pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba),
 • adresu elektronske pošte (korisničko ime),
 • lozinku u šifriranom obliku,
 • kontakt broj telefona,
 • zemlju prebivališta,
 • druge podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrazac u online trgovini,
 • druge podatke koje korisnik dobrovoljno naknadno unese u svoj profil.

 

Za točnost, potpunost i pravodobnost unesenih podataka od strane korisnika ne odgovaramo.

 

Kolačići i IP adrese

 

Svakom korisniku na početku svake upotrebe online trgovine dodijeljujemo kolačić za identifikaciju, praćenje košarice za kupovinu i osiguranje sljedivosti (tzv. "cookie"), koji se poslužitelju memorije pohranjuje samo za vrijeme trajanja posjete online trgovini te se briše nakon neaktivnosti dulje od jednog sata. Na osobno računalo korisnika možemo pohraniti i neke trajne kolačiće, na primjer identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku za prepoznavanje prilikom sljedećeg posjeta online trgovini ili ocjeni proizvoda, uz čiju pomoć korisnik zna koje je proizvode već ocjenio i, posredno, kolačiće vanjske usluge Google Analytics, koji služe analizi posjeta internetskoj lokaciji. Te podatke možemo u anonimnom sumarnom obliku koristiti u svrhu statističke analize. Za potrebe osiguranja internetske sigurnosti, također prikupljamo IP adrese s kojih korisnici pristupaju do online trgovine.

 

Izjava o zaštiti tajnosti osobnih podataka i privatnosti korisnika.

 

U skladu s propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka, mi smo predani zaštiti osobnih podataka korisnika naše online trgovine. Nećemo ni pod kojim uvjetima, bez izričitog dopuštenja korisnika, prosljeđivati osobne odnosno druge podatke korisnika trećim osobama, odnosno nećemo dopustiti trećim osobama pristup osobnim ili drugim podacima korisnika, osim ako će to od njega tražiti državne vlasti, ako je takva obveza određena Zakonom ili u dobroj vjeri da je to potrebno za postupak pred sudom ili drugim tijelima državne vlasti, kao i za zaštitu i ostvarivanje naših legitimnih interesa.

 

Svi osobni i drugi podaci koje je korisnik naveo prilikom prijave na online trgovinu, kao i prilikom naručivanja proizvoda, uključujući i sadržaj narudžbi, bit će zaštićen u skladu s propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka. Ove podatke nećemo koristiti u svrhe koje bi na bilo koji način naštetitle korisniku ili drugoj uključenoj osobi. Podatke možemo u anonimnom sumarnom obliku koristiti u svrhu statističke analize. Povjerljivost osobnih i drugih podataka korisnika neće biti kršene u bilo kojem obliku.

 

Komunikacija

 

Ponuditelj će kontaktirati korisnika preko sredstava za komuniciranje na daljinu ako se korisnik tome izričito ne protivi.

 

Promotivne elektroničke poruke će sadržavati sljedeće sadržaje:

 • jasno će biti označena kao promotivna poruka,
 • jasno će biti vidljiv pošiljatelj,
 • akcije, promocije i druge marketinške tehnike će biti označena kao takve te će biti propisani uvjeti sudjelovanja na njima,
 • jasno će biti objašnjen način odjave od primanja promotivnih poruka,
 • žponuditelj će izričito poštovati želju korisnika da ne prima promotivne poruke.

 

Označavanje obuće

 

DEFINICIJA

       PIKTOGRAM

PISNA OZNAKA

Gornji dio cipele
je vanjsko lice pričvršćeno na vanjski dio potplata.

         novica42h zgornji del

SI gornji dio

Podstava i uložna tabanica
su podstava gornjeg dijela i uložna tabanica koje sastavljaju unutrašnjost obuće.

    oznacevanje obutev vlozek.jpg

 

SI podstava i uložna tabanica

Đon
To je donji dio obuće koji predstavlja površinu za hodanje i pričvršćen je na gornji dio.

 

        novica42h podplat

SI đon

Koža
Opći pojam za kožu sa svojim karakteristikama, više ili manje nepromijenjivom vlaknastom strukturom, koja je podstavljenada postane otpornija na propadanje. Dlake ili vuna mogu biti uklonjene ili ne. Koža može biti izrađen od kože koju prije ili poslije podsttavljenja rascijepimo ili podijelimo u uzdužne slojeve. Ako podstavljenu kožu mehanički i/ili kemijski razgradimo na vlaknaste čestice, komadiće ili prah i od njih pomoću vezivnih sredstava ponovno proizvedemo ravne ili drugačije oblikovane proizvode, takve proizvode ni u kom slučaju ne možemo smatrati kožom. Ako je površina kože na bilo koji način prekrivena dodanim slojevima ili ako je na nju naljepljena folija, nanešeni površinski slojevi ne smiju biti deblji od 0,15 mm. Na taj način definiramo sve vrste kože kako ne bi došlo do sukoba s drugim zakonskim odredbama kao npr. Washingtonskom konvencijom.

             novica42i usnje

SI koža

Gornji dio
je koža na kojoj debljina svih površinskih nanosa ne prelazi jednu trećinu debljine proizvoda, ali prelazi 0,15 mm.

            novica42i krito usnje

SI gornji dio

Tkani ili netkani tekstilni materijali
od prirodnih ili sintetičkih vlakana,
Tekstil predstavlja sve proizvode koje pokriva Uredba o indikaciji sirovinskog sastava i nazivima tekstila.

            novica42i tekstil


SI tekstil

Svi drugi materijali

               novica42i drugi materiali

SI drugi materijali

 

Više o označavanju i piktogramima možete pročitati ovdje: https://www.zps.si/index.php/dom-in-vrt/tekstil-obutev/564-oznaevanje-obutve